Fórum, csevegés a velorexről!   olvasó

Kirándulásunk Egerbe

Plants: image 4 0f 6 thumb

Egri veterán találkozó!

 

Egy kellemes szeptemberi szombat reggel fél nyolckor találkoztunk Dunakeszin . Ekkor szembesültünk azzal, hogy Bucibá elvitte Svejket egy törésteszt vizsgálatra. Az eredményét a velo oldalán láthattuk. Némi röhögcsélés, fényképezés után elindultunk a minden évben nagy sikernek örvendő egri veterán túraverseny helyszínére. Nem akartunk a jól megszokott, és mindenki által már ismert útvonalon menni, ezért valami újat kerestünk. Így végül a Dunakeszi-Fót-Veresegyház-Erdőkertes-Vácegres-Iklad-Aszód útvonalon indultunk el. Az alsóbb rendű utak előnye , hogy kisebb a forgalom , hátránya pedig, hogy megnő a menetidő. A táj nagyon szép és változatos.
Aszódról folytattuk utunkat Kartal-Verseg-Nagykökényes-Lőrincin át az Apc falu fölött lévő tengerszemhez. Ez egy régi kőbánya tó a hegy tetején, amelyhez igen meredek és kacifántos út vezet. A tó megtekintése után tovább haladtunk Pásztó-Mátrakeresztes-Parád-Recsk-Sirok-Eger felé. Az út minden résztvevőnek nagyon tetszet, mert ki tudtuk tapasztalni a járgányok végső határait. Emiatt két pihenőt be kellet iktatnunk a gumik és a fékek túlmelegedése miatt (vagy mert csak éhesek voltunk).
Egerbe érve aztán nem találtuk meg egyből a helyszínt, így bejártuk a fél várost. Telefonos egyeztetés után kiderült, hogy a Szépasszonyok völgyében lesz a befutó, így odamentünk. Érkezésünk után nem sokkal futott be a mezőny. Rengeteg szép öreg autót, motort és persze velorexet láttunk. A márkát egy helybeli páros képviselte Dongi és sógora személyében. A versenyre nézőként velünk egy időben megérkezett Tomcsika, így már öt trikolka sorakozott egymás mögött. Némi borozgatás (persze csak az utasok) és borvásárlás után elindultunk haza. Egy gyenge vacsora reményében meglátogattunk a hármas út melletti vendéglátó egységet, és degeszre ettük magunkat. Innen már padlógáz hazáig a hármas úton.
A velókba beletettünk 265 kilométert nem kevesebb, mint kb. 14 óra alatt.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre a túra:
Mitfárerek: Kati, Lacika
Pilóták: Bucibá, Karcsi, Bobek,
és a három bőregér.

Plants: image 1 0f 80 thumb Plants: image 2 0f 80 thumb Plants: image 3 0f 80 thumb Plants: image 4 0f 800 thumb Plants: image 5 0f 80 thumb Plants: image 6 0f 80 thumb
Plants: image 7 0f 80 thumb Plants: image 8 0f 80 thumb Plants: image 9 0f 80 thumb Plants: image 10 0f 80 thumb    

készítette: bobek dátum: | 2004.09.12.
 
 
 

 

Írj levelet Nekünk! Buchala Attila levél Lodi Károly levél Glasza Gergely levél

Keresés a velorexklub.hu oldalon

mystat Google PageRank Keresned sem kell!

Vissza a lap elejére.

fejlesztők: hurvinek, svejk, bobek Minden jog fenntartva veloREX klub hungary